Formålet på holdene er udover træning at have det sjovt og hyggeligt med vores hunde og andre medlemmer i klubben. Det er vigtigt, at alle føler sig godt tilpas, derfor har vi følgende regler i klubben:
 
- Din hund skal have vaccinationerne i orden og være forsikret.
 
- Ingen hunde i klubhuset.
 
- Ingen løse hunde på træningspladsen.
 
- Ingen kørsel med bil på træningspladsen
 
- Vis hensyn, når der kommer nye hunde 
 
- Lad ikke din hund ”hilse” på hunde, du ikke kender.
 
- Gå ikke hen til en hund, der er afbundet.
 
- Du sørger for, at din hund er luftet inden træningen.
 
- Du samler din hunds efterladenskaber op og smider posen i skraldespanden.
 
- Du samler eget affald – incl. cigaretskodder – op og smider det i skraldespanden
 
- Du melder afbud til træneren, når du ikke kan komme.
 
- Afstraffelse af hunden med karakter af brutalitet er strengt forbudt og vil medføre bortvisning fra klubben.
 
- Hunde af alle racer, der udviser aggressiv opførsel/bider efter andre, kan pålægges at bære mundkurv i forbindelse med træningen.
 
- For at bevare den gode tone er det vigtigt, at eventuelle uoverensstemmelser ordnes ved fredelig samtale på holdene. Hvis dette ikke er muligt, kan sagen afleveres til et medlem af bestyrelsen – helst skriftligt. Sagen vil så blive behandlet i henhold til klubbens vedtægter og ordensregler.
 
Bestyrelsen i DcH Slagelse  2013

Vaccination

Som landets største hundesportsforening har Danmarks civile Hundeførerforening et klart medansvar for, at de hunde vi bringer sammen til kurser, trænings sessioner eller konkurrencer er forsvarligt vaccinerede mod epidemiske sygdomme.


• DcH forlanger som minimum, at lokalforeningernes medlemmer skal lade deres hunde vaccinere mod Hundesyge Hepatitis, samt at de skal revaccineres hvert 3. år.


• Vaccination mod parvovirus, parainfluenza er ikke et krav i DcH, det er op til den enkelte hundeejer, men Landsforeningen forbeholder sig ret til at gribe ind og forlange tiltag hvis der opstår epidemilignende tilstande omkring disse sygdomme. 


• Vaccination mod Leptospirose for hunde der skal rejse i den nærmeste fremtid, er heller ikke et krav.

 


Hvad siger loven?
Justitsministeriet foreskriver faktisk kun vaccination mod rabies, og dette kun ved eksport/import af hunde. Den Kongelige veterinære- og Landbohøjskole henviser på deres hjemmeside også kun til lovkrav om rabies vaccination www.kvl.dk Endvidere kan der søges information omkring Den Danske Dyrlægeforenings Vaccinationsanbefalinger på deres hjemmeside www.ddd.dk .