Hej hundefører!

DcH Slagelse vil hermed ønske dig velkommen i klubben. 
Vi håber, at du vil få glæde af dit medlemskab, både socialt og træningsmæssigt.


Før du starter, vil vi gerne fortælle lidt om, hvad det er, du går ind til og hvilke forberedelser, du selv kan gøre, således at du får mest muligt ud af træningen.

 

Ting du skal medbringe hjemmefra:

- Bold, helst med snor i (kan evt. købes i klubben)

- Vand & -skål til hunden

- Prutteposer

- Lækre godbidder og masser af dem!!

Eks. En pølse, der er flækket 2 gange på langs og skåret i tynde skiver, 
skinketern el. lign. er perfekte…

 

Det er vigtigt, at du ankommer til træningspladsen i god tid, således at du kan nå at lufte din hund ordentligt. Samtidig kan både du og hunden nå at omstille jer til ”træningstid” – Stress og jag er træningens fjende nr. 1.!! Husk at luftning foregår langs tilkørselsvejen og Oksebrovej - og at der samles op.

 

Du har selvfølgelig nogle forventninger til træningen og hvad du ønsker at få ud af den tid, du bruger her. Det er vigtigt, at du i opstartsfasen fortæller din træner om hvilke forventninger du har samt at du løbende evaluerer de mål, du når.

 

Ligesom du har forventninger til træningen, 
har også træneren forventninger til dig:

- Kom til træning hver gang og i god tid

- Vær ”påklædt” (bold, godbidder og pruttepose)

- Lad cigaretterne ligge i bilen og gør træningslektionen røgfri

- Vær tålmodig, positiv og konsekvent

- Fortsæt med at træne, også selvom træneren snakker med en anden hundefører

- Vær forberedt til hver træningslektion

 

Du vil til hver træningslektion få instruktioner til de øvelser, I skal gennemgå – lyt godt efter og spørg, hvis du er i tvivl om noget – der findes ikke dumme spørgsmål!! Træneren kan give dig ”redskaberne” til indlæring af de enkelte øvelser, således at du med 10 min. daglig træning derhjemme kan formidle din viden til hunden og blive fortrolig med øvelserne.

 

Husk! Det er ikke den ene time på træningspladsen, der rykker noget – det er dit hjemmearbejde, der skaber resultater!!

 

Du er også velkommen til at træne på klubbens arealer udenfor træningstid.

 

Trænerne får ingen økonomisk betaling og de får heller ikke refunderet transportudgifter.

 

Dit kontingent går ubeskåret til vedligeholdelse af arealer og klubhus, indkøb af diverse materialer, forsikring og til dit medlemskab af såvel kreds- samt landsforening. Det vil sige, at du bør betale træneren – ikke økonomisk – men ved at møde velforberedt på træningspladsen og herved vise, at trænerens anstrengelser ikke er forgæves.


Generelt:

Det er ikke velset at lufte sin hund på træningspladsen, da det kan forstyrre de hunde, der efterfølgende skal træne på området. Husk på, at det er bl.a. via luftemarkeringer, at hundene udveksler ”oplysninger” om sig selv… Vi har fine muligheder for at lufte hundene på de omliggende arealer. Når du færdes med din hund på træningsbane og indenfor klubbens arealer i øvrigt, skal den være i snor (undtaget dog træning, der udføres uden snor…;o) Hvis din hund skal hilse på de andre hunde, sker det ALTID i enighed ejerne imellem og med respekt for hundenes signaler – stikkende øjne, rejste nakkehår og lign. er ikke hilsesignaler!

 

Som hundeejer skal du huske, at du altid bestemmer selv, hvilke hunde din hund må hilse på – følg din intuition og din aflæsning af den anden/din egen hund. Din hund må ikke hilse på de hunde, der sidder i bilerne eller står afbundet på området – disse hunde er berøvet deres naturlige frihed og kan ikke ”komme væk” såfremt der bliver ballade. Ligeså har mange hunde et naturligt forsvar af territorium (bilen) – så gå i behørig afstand udenom, min. 2 m.

 

Klubhuset udgør rammen om de sociale aktiviteter i DcH Slagelse og du er altid velkommen til en hundesnak i klubhuset, både før og efter træning. Din hund skal dog placeres enten i bilen eller afbundet udenfor – det koster en omgang til de tilstedeværende, hvis hunden alligevel kommer ind…

 

Velkommen i DcH Slagelse

 

Og så lige for en god ordens skyld…..

BRUG AF TVANG OG FYSISK AFSTRAFFELSE AF HUNDEN KAN MEDFØRE BORTVISNING

HER MÅ DU LUFTE VOVSEN

Da træningspladsen deles med andre er det ikke tilladt at lufte din hund op af Langøre (Rød markering), men på de grønne stier (Oksebrovej) husk prutteposer :-)